Elérhetőségek

Sinergy Fit & Relax Studio

9012 Győr,
Galgóczi Erzsébet u. 20-22.
Telefon: +36303203757

Kinesio tape

 
 
Mit lehet tudni a taping terápiáról?
A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.
 
Mi is az a kineziológiai tapasz?  
A kineziológiai tapasz egy gyógyászati segédeszközként használt rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.
 
Miért ilyen népszerű?
Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot is;
Széleskörűen felhasználható;
Biztonságos gyógyítási módszer, semmiféle kémiai hatóanyagot nem tartalmaz;
Bőrbarát, légáteresztő anyagból készült, ennek köszönhetően, a bőr szabadon lélegezhet, bőrirritációt nem okoz;
Rugalmassága miatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban;
Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartós;
 
Hogyan hat?
A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.
      
Milyen jótékony hatásai lehetnek?
A nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik;
Javul a vérkeringés;
Csökken a fájdalom;
Stabilizálja az izmokat, ízületeket;
Tehermentesíti a sérült szöveteket;
Megakadályozza az izomgörcsök kialakulását.
 
Hogyan kell felhelyezni?
A tapaszok szakszerű felhelyezése rendkívül fontos, hiszen ettől függ, hogy a kívánt hatást el tudjuk-e érni, ezért a felhelyezéshez taping módszerekben jártas terapeuta segítsége javasolt. 
 
Milyen anyagból készült a tapasz?
A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, vastagsága is nagyjából a bőr epidermális rétegével azonos, így a tapasz súlya nem okoz “felesleges” ingert. Nyújthatósága szintén megegyezik az emberi bőr nyújthatóságával, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban. 100%-ban pamutszálakból készül, bőrbarát, légáteresztő. Nem tartalmaz hatóanyagot, a bőr számára semleges hatású, bőrirritációt nem okoz. Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartós.
 
 
 « Vissza az előző oldalra!


Sinergy Fit & Relax Studio - Magyar